شرکت فیدار برق ویرا---یعنی((صنعت برق هوشمند))

شرکت فیدار برق ویرا---یعنی((صنعت برق هوشمند))

www.sitef.ir/fidarbarghvira سایت شرکت فنی مهندسی فیدار برق ویرا : ارا,خدمات برق قدرت -صنعتی وساختمانی بصورت 24ساعته
شرکت فیدار برق ویرا---یعنی((صنعت برق هوشمند))

شرکت فیدار برق ویرا---یعنی((صنعت برق هوشمند))

www.sitef.ir/fidarbarghvira سایت شرکت فنی مهندسی فیدار برق ویرا : ارا,خدمات برق قدرت -صنعتی وساختمانی بصورت 24ساعته

محاسبه چاه ارت

محاسبه و طراحی چاه ارت همیشه مورد توجه کارشناسان صنعت برق و شرکت های توزیع نیروی برق بوده است که علیرغم ساده بودن آن اما نیاز به رعایت استانداردهای و شرایط خاصی دارد. یک سایت برای محاسبه آنلاین چاه ارت ایجاد شده است تا شما بتوانید به راحتی و با توجه به نیاز خود اقدام به محاسبه آن نمایید.
سرویس علمی برق نیوز:محاسبه و طراحی چاه ارت همیشه مورد توجه کارشناسان صنعت برق و شرکت های توزیع نیروی برق بوده است که علیرغم ساده بودن آن اما نیاز به رعایت استانداردهای و شرایط خاصی دارد. یک سایت برای محاسبه آنلاین چاه ارت ایجاد شده است تا شما بتوانید به راحتی و با توجه به نیاز خود اقدام به محاسبه آن نمایید.
به گزارش برق نیوز برای حفاظت از برخورد آذرخش و اتصال الکتریسیته به بدنه یخچال و هر وسیله موجود در منزل و کارگاه که به برق وصل می‌شود و در اثر تماس انسان برای وی خطر ایجاد می‌کند معمولاً بهترین راه احداث چاه ارت (چاه زمین‌کاری) است. برای ساختمان مسکونی از چاه ارت زیر 5 اهم استفاده می شود و برای شرکتها و کارخانه ها از چاه ارت زیر 2 اهم استفاده می گردد.

نحوه احداث چاه ارت

سالهای قبل از زغال و نمک برای چاه ارت استفاده می‌شد ولی پس از مدتی در اثر تماس نمک با مس صفحه مسی سولفاته می‌شد و عملاً چاه ارت از کار می‌افتاد ولی در حال حاضر یک حلقه چاه به عمق بین 5 ال 10 متر حفر می‌گردد که بستگی به جنس خاک و رطوبت زمین داردو یک صفحه مسی به ابعاد ۷۰*۷۰ سانتیمتر و با ضخامت ۵ میلیمتر که به یک سیم مسی معمولاً نمره 70 از طریق جوش و بست اتصال می‌یابد و از ماده‌ای بنام بنتونیت یا سوپر اکتیو بنتونیت استفاده می‌گردد این ماده را بهمراه ۱۰۰۰ لیتر آب بصورت دوغاب در آورده و درون چاه می‌ریزیم در بین کار صفحه مسی را بصورت عمودی و در وسط چاه قرار می‌دهیم و الباقی دوغاب را می‌ریزیم سپس خاک را سرند کرده داخل چاه می‌ریزیم . 

یک تابلو تست برای ارت بالای چاه ارت قرار می دهیم و سیم ارت به شین ارت داخل تابلو وصل می گردد و از طریق سیم کلیه بدنه دستگاهها شامل الکتروموتور بدنه لوازم آشپزخانه هر آنچه را که به برق وصل شده و قابلیت تماس با انسان را دارد به این شمش مسی وصل می‌کنیم . برای چاه صاعقه گیر نیز می توان یک چاه مشابه همین چاه ولی مجزا از این چاه با فاصله 2 برابر عمق چاه اجرا نمود و در بلندترین نقطه ساختمان یک میله برقگیر نصب می‌کنیم و آنرا نیز به تابلو چاه ارت وصل می‌کنیم.

نتیجه: اگر صاعقه به ساختمان بزند از طریق این میله به زمین منتقل می‌شود. اگر سیم لخت شده و به بدنه فریزر ماشین لباسشویی و غیره وصل شود قبل از اینکه برای انسان خطری ایجاد کند به زمین منتقل می‌شود و خلاصه با ایجاد سیستم زمینی کردن خطر برق گرفتگی از بین می‌رود ضمناً در دو شاخه‌های جدید و پریزها جدید بجز سیم نول و فاز یک سیم دیگر وجود دارد و آن همین سیم ارت است.

در اثر برخورد صاعقه به ساختمانی که سیستم ارتینگ ندارد معمولاً کامپیوتر تاسیسات ساختمان و غیره آسیب می‌بینند.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد